SATELIT SNIMIO NEOČEKIVANI PAKLENI TALAS KOJI IDE KA BALKANU! Temperature će biti OGROMNE, vadite letnje stvari!!!

Loading...

Na Balkanu i istoku Evrope razvija se topli talas, a prema prognozi organizacije Severe Weather taj talas će se nastaviti i tokom sledeće nedelje.

Snažni južni vetrovi održavaju premeštanje vazduha i prenos toplote sa Mediterana prema istočnoj Evropi i zapadu Rusije.

Očekuje se da će se taj trend nastaviti tokom narednih nekoliko dana, jer će se aktivni dinamički obrazac preko jugozapadne i središnje Evrope zadržati tokom vikenda.

Temperature će se naglo povisiti ponedjeljak i postepeno širiti na baltičko područje i delove Skandinavije pre nego što delimično padnu sredinom sledeće nedelje.

U zavisnosti od prizemnih slojeva, mnoga područja mogla bi da budu zarobljena pod jakim termičkim inverzijama, navedeno je u prognozi.

loading...

Trenutno u Hrvatskoj besni nevreme kakvo dugo nije zapamćeno.

Visoki talasi udaraju u obalu Istre, a zbog nevremena i mogućnosti da talasi dostignu visinu do šest metara na snazi je crveni meteoalarm za ceo Jadran, prenosi Srna.

Tek dan nakon što su se vremenske prilike malo smirile, u Dalmaciji je opet krenuo jak jugo.

Poslepodne su zabeženi prvi olujni udari juga, a od 19 sati najjači udari vetra mere se u Splitu- tako je izmeren jak olujni udar od 105 km/h.

foto: Beta
Pre nekoliko dana, olujno nevreme praćeno obilnom kišom pogodilo je jugozapadni deo Bosne i Hercegovine čupajući stabla, noseći crepove s krovova, a na području Kupresa prevrnulo je kamion.

Olujni vetar u Livnu je čupao drveće i lomio grane, te skidao crepove s krovova. Na nekoliko mesta pad stabala i granja je oštetio parkirane automobile.

Jak jugo na području Šibenika stvara talase visoke nekoliko metara.

(Espreso.rs/Srbija Danas)

Loading...

Comments (No)

Leave a Reply