SRBIJA U SUZAMA Sin Ratka Mladića saopštio tužne vesti!

Loading...
  • Zdravstveno stanje bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske (VRS) generala Ratka Mladića je nepromenjeno
  • Mladiću je i dalje je loše, a odbrana će na statusnoj konferenciji zakazanoj za 3. oktobar ponoviti zabrinutost zbog njegovog zdravlja
  • Ukazaće se i pažnja na način na koji je lečen, rekao je njegov sin Darko Mladić
  • Na toj statusnoj konferenciji će se razmatrati opšta statusna pitanja, a naše najvažnije pitanje je zdravlje generala, pa ćemo ponoviti našu zabrinutost, kako u smislu njegovog zdravstvenog stanja, tako i dokumentacije koju primamo i načina na koji je on lečen – rekao je Darko Mladić.

Što se tiče zdravstvenog stanja generala, Darko Mladić ističe da je ono nepromenjeno, loše i dalje i da nema nikakvih poboljšanja u ovom trenutku.

  • Nastavljamo naš napor da ga izvedemo na lečenje, što je već odavno trebalo da se desi. Ono što nas zabrinjava jeste što i dalje dobijamo medicinsku dokumentaciju za koju sumnjamo da nije komletna i moraćemo da nađemo neki način da dobijemo kompletnu medicinsku dokumentaciju i da je temeljeno izanaliziramo – dodao je on.

Darko Mladić je podsetio da je zakazana redovna statusna konferencija koja, prema haškim pravilima, treba da bude zakazana 120 dana od prethodne.

loading...

U Hagu je za 3. oktobar zakazana statusna konferencija u postupku protiv nekadašnjeg načelnika Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića.

Iz Međunarodnog mehanizma za krivične sudove, koji je naslednik Haškog tribunala, saopšteno je da je prethodna statusna konferencija održana 13. juna i da je Mladić u pritvorskoj jedinici UN, gdje čeka odluku povodom žalbe koju je uložio na presudu Sudskog veća.

U odluci se navodi da statusna konferencija, uz saglasnost Mladića u pisanoj formi, može biti održana bez njegovog prisustva ili uz njegovo učešće putem telekonferencije, ukoliko on to želi.

Generala Ratka Mladića (76) Haški tribunal je nepravosnažno osudio na doživotni zatvor za navodne zločine u BiH u minulom ratu. Na prvostepenu presudu žalbu su uložili i Mladićeva odbrana i haško tužilaštvo.

Loading...

Comments (No)

Leave a Reply